STUCWERK DIVERSEN

Met stucwerk op uw muren en plafonds zet u de eerste stap naar uw nieuwe inrichting. U kunt bijvoorbeeld stucwerk kiezen als voorbereiding voor uw schilderwerk of behang. Andere soorten stucwerk zijn een afwerking op zich en hebben geen verdere bewerking nodig. Deze hebben we elders apart uitgelicht op de website. 

Meest voorkomende stucwerkeN

Wij helpen u  graag op weg met welke soort stucwerk geschikt voor u is.  We hebben  de meest voorkomende soorten stucwerker op een rijtje gezet:

 

 • Sausklaar stucwerk
  Wilt u uw wanden en /of plafonds super strak en glad hebben? Dan kiest u voor sausklaar stucwerk. Wij leveren uw wanden zo op dat deze klaar zijn om gesaust te worden. Ook voor het sausen van uw wanden en/of plafonds kunt u bij ons terecht. Met onze airless spuit kunnen wij uw wanden superstrak in de saus zetten.
 • Behangklaar stucwerk
  Als u wilt behangen, kunt u beter voor behangklaar stucwerk kiezen. Voor behang hoeft het stucwerk net iets minder glad te zijn. Behangklaar stucwerk is  vaak net wat goedkoper dan sausklaar stucwerk.
 • Tegelklaar stucwerk
  Een dergelijke muur wordt weer ruwer opgeleverd dan een muur waarover u gaat behangen. Dit wordt gedaan omdat hierdoor de specie of tegellijm beter hecht. Een tegelklaar opgeleverde muur is wel geheel recht, waterpas, haaks en in het lood gemaakt.
 • Fijn schuurwerk
  Fijn schuurwerk is een afwerking met een prachtig resultaat. Elk schuurwerk lijkt wel iets anders te zijn omdat elk stukadoor zijn eigen handtekening heeft. Voor plafonds en wanden is schuurwerk heel geschikt vanwege de rustieke uitstraling. 
 • Stucen plafond
  Uw plafond wordt dan met gips helemaal vlak en strak gemaakt of afgewerkt met fijn schuurwerk. Bij nieuwbouwhuizen is het plafond vaak nog van kaal beton. Uw plafond stucen is dan eerste stap naar een mooie inrichting.
 • Lijstwerk plafond
  Het lijstwerk op het plafond van een statig herenhuis geeft vaak een sierlijk en opmerkelijk effect. Door middel van het aanbrengen van lijstwerk en /of ornamenten zal het sfeereffect volledig in uw huis komen, wat voor huis u ook heeft.  In een nieuwe woning kunt u voor strak lijstwerk kiezen. In de wat oudere woningen kan een sierlijst worden toegepast. Daarnaast zijn er andere versieringen zoals ornamenten, consoles, schouwen, spiegels en rozetten.
 • Sierpleisters
  U kunt uw muren ook volledig met structuurpleister laten afwerken. Steeds meer Nederlandse huiskamers worden afgewerkt met sierpleister. Sierpleister is verkrijgbaar in vrijwel iedere gewenste kleur en geven uw wanden een decoratief en modern uiterlijk, de basis voor een mooi interieur.

Zelf doen?

U kunt er zelf natuurlijk voor zorgen dat de ruimtes waar de stukadoors moeten werken, leeggeruimd zijn. 

En als u toch bezig bent, kunt u misschien ook uw stukadoorsprijs verlagen door zelf af te plakken of de muren voor te behandelen. In overleg met ons is het wellicht mogelijk om dit zelf te doen.

Stucwerk divers
stucwerk divers
Beton cire slaapkamer
stucwerk diversen 1